понеділок, 22 лютого 2021 р.

День пам'яті Героїв Небесної Сотні

 Цими лютневими днями працівники Зміївської публічної бібліотеки вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Ми вклоняємося пам'яті загиблих, мужності їх сімей, що живуть з цим болем.

В Україні 18-21 лютого - Дні пам'яті Героїв Небесної Сотні, вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв. Саме в ці дні сім років тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку.
20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.


Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...