понеділок, 22 лютого 2021 р.

Нарада бібліотечних працівників

 Нарада бібліотечних працівників Зміївської публічної бібліотеки

Враховуючи новий адміністративно-територіальний устрій Харківської області, відбулися певні зміни і в мережі Централізованої бібліотечної системи Зміївського району. З січня 2021 року частина бібліотек відійшло до Слобожанської селищної ради. 29 січня відбулася перша установча нарада бібліотечних працівників Комунального закладу «Зміївська публічна бібліотека» Зміївської міської ради, Чугуївського району Харківської області. Враховуючи вимоги карантинних обмежень і додержуючись санітарних норм, нарада відбулася в два етапи: на 9:00 годину зібралися бібліотечні працівники, які мешкають у віддалених населених пунктах, та на 11:00 годину – місцеві.
На порядку денному розглядалося декілька питань:
Підсумки роботи бібліотек КЗ «Зміївська публічна бібліотека» за 2020 рік та січень 2021 року (січневий локдаун) підвела директор Краснокутська Ольга Василівна.
Головний методист Жидкова Світлана Миколаївна зробила аналіз планів на 2021 рік та надала методичні рекомендації до проведення масових заходів в рамках бібліотечних проектів, ознайомила з графіками проведення семінарів, виробничих нарад. Також визначили слухачів курсів підвищення кваліфікації бібліотечних працівників в Обласному навчально-методичному центрі, які в цьому році будуть відбуватися онлайн, їх у 2021 році – 4.
З приводу переобліків бібліотечних фондів, збереження та списання книжкового фонду, про обставини, що склалися з передплатою періодичних видань говорила бібліотекар відділу комплектування та обробки літератури Дикун Оксана Олександрівна.
В ході наради також було визначено ряд завдань, які стоять перед бібліотеками в умовах обмеженого карантину. Було визначено нові шляхи залучення населення до читання, впроваджуючи в бібліотеках інноваційні, нетрадиційні форми масової роботи. І про необхідність все це доводити до населення, і через соціальні мережі Facebook та Instagram також. Адже сучасний читач, перш за все, споживач комп'ютерних продуктів. Детальніше про звіт роботи за 2020 рік дивіться тут.











Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...