понеділок, 17 жовтня 2011 р.

Літературно-музична композиція «Я люблю тебе життя…»



 У вересні 2011 року виконується 100 років від дня народження популярного артиста Марка Бернеса. З цієї нагоди Зміївська центральна бібліотека 8 вересня підготувала і провела літературно-музичну композицію «Я люблю тебе життя…», в рамках літературно-музичної вітальні «Книга і музика». 




Бібліотекар І категорії читального залу  Валентина Максименко ознайомила присутніх з біографією артиста. Повідомила, що знаменитість до відомого артиста прийшла значно пізніше, тільки починаючи з 50-х років, коли Марк Бернес все частіше і частіше почав виступати як співак.  І це все попри тому, що до цього часу він зіграв 55 ролей в кіно. Популярність артиста швидко  набула  масштабів всенародної любові. Він став символом покоління, яке перемогло в війні і повернулося до мирного життя.

Марк Наумович Нейман народився 21 вересня 1911 року в місті Нежин на Чернігівщині. Згодом  сім’я  переїхала до Харкова. Батько хотів, щоб син став рахівником, і навіть після закінчення середньої школи віддали його до Харківського торгово-промислового училища. Батьки не схвалювали його пристрасті до театру, і тоді 17 річний Марк утік із дому, сів на потяг і поїхав до Москви. Ночував Бернес на Курському вокзалі, а в день ходив до столичних театрів, шукав любу роботу. Його брали в масовки Малого та Великого театрів. Нерідко молодому юнаку, взявшому псевдонім Бернес, приходилось грати в двох театрах в один вечір. І ще багато цікавих повідомлень було донесено до уважних слухачів, 17 чол. масового користувача центральної бібліотеки.
 При проведенні заходу були використані грампластинки із улюбленими піснями у виконанні М. Бернеса, а також провідний бібліограф Наталія Лещенко зробила  огляд книжкової полиці про життя і творчість знаменитого артиста.
Дякуємо за увагу!

Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...