пʼятницю, 20 квітня 2018 р.

«Чорнобиль… біль і пам'ять вічні».


Незабаром сумна дата – 32 річниця як стався вибух на 4 енергоблоці Чорнобильської АЕС. Аварія, яка отримала визначення, як найбільша в світі техногенна катастрофа. Із 190 тонн ядерного палива майже 90 відсотків потрапили в атмосферу. Значна територія України була забруднена радіоактивним пилом.
20 квітня 2018 року у Зміївській центральній бібліотеці було підготовлено та проведено зустріч з ліквідаторами  наслідків аварії на ЧАЕС «Чорнобиль… біль і  пам'ять вічні». Захід проходив в рамках засідань любительського  об’єднання «Пам’ять».
Сьогодні ми віддаємо шану тим, хто брав безпосередньо участь у ліквідації наслідків аварії на атомній електростанції, і тим, хто був змушений залишити рідні домівки, та переїхати на більш небезпечні території – евакуйованим та переселенцям – і усім тим, кого торкнулася ця страшна біда. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи.
На зустріч були запрошені представники районних структур і організацій, які опікуються питаннями чорнобильців:
- Лисак Михайло Петрович – головний лікар районної лікарні;
- Черкашина Валентина Миколаївна – сімейний лікар;
- Удовіна Ганна Євгенівна – провізор аптеки «Гіпократ»;
- Десятник Олег Євгенович – завідувач відділом бюро первинної правової допомоги;
- Настенко Любов Григорівна - спеціаліст відділу праці і соціального захисту.
Спеціалісти надали кваліфіковану консультацію та відповіли на численні питання ліквідаторів.
На закінчення бібліограф Лещенко Наталія зробила огляд   книжкової виставки «Німа печаль на серці України». Тут знайшли місце книги, альбоми, газетно-журнальний матеріал де розповідається про Чорнобильську станцію, етапи ліквідації наслідків аварії, евакуацію із зони відчуження. Також тематичні папки – де зберігається матеріал ще з 1988 року. Також можна скористатися Інтернетом.


Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...