неділю, 8 квітня 2012 р.

Презентація книги в бібліотеці


6 квітня в Зміївській центральній бібліотеці пройшла цікава презентація книги Малова В. І. «Сто великих футболістів» (в рамках року спорту та здорового способу життя відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2011 р. № 360-р). На заході були присутніми читачі бібліотека у кількості 25 осіб різного вікового складу. Присутні із задоволенням слухали відомості про  виникнення футболу, Олімпійських ігор та чемпіонатів світу. Вони  дізналися багато нового про різні види спорту, про видатних футболістів України та світу.


Чому футбол? Чому саме він, підкоривши світ, став спортивною грою номер один? Навряд чи хто-небудь дасть вичерпну і точну відповідь. Є тут якась велика таємниця, і краще просто прийняти як даність, що круглий футбольний м'яч має нез'ясовану, чаклунську владу над людиною. І що футбол не порівняти ні з баскетболом, ні з волейболом, ні з водним поло, при всій нашій повазі до всіх цих та багатьох інших захоплюючих спортивних ігор.
Кого тільки не спитай, практично в будь-якій країні світу, неодмінно або сам грає у футбол, нехай хоча б просто на будь-який мало-мальськи підходящому майданчику, або з захватом вболіває за мадрідський «Реал», за лондонський «Арсенал», за «Пеньяроль» з Монтевідео або, нарешті, за команду «Химки» з однойменного підмосковного міста.
Проте відразу напрошується питання - а чому так любили грати у футбол в ті часи, коли життя було куди простіше і розміреніше, і не існувало ще ні газет, ні телевізорів, ні Інтернету?
До речі кажучи, навіть багато хто з найбільш завзятих фанатів і не підозрюють, в якій історичній давнині зароджувався футбол. Дають великій Грі років сто п'ятдесят, від сили двісті ... І помиляються, хоча офіційною датою народження сучасного футболу і справді вважається 1855 рік.
Але, звичайно, всі герої книги Малова В. І. «Сто великих футболістів» були різними людьми. Поза футбольного поля великими вони, траплялося, не були. І в кожного була своя, єдина в своєму роді власна доля.
Закріпили свої  знання за допомогою вікторини «Запитання для чемпіонів». Присутні з задоволенням переглянули мультимедійну презентацію «Десятка лучших полевых игроков XX столетия.». Підсумком цього заходу було те, що присутні взяли читати додому книжки на спортивну тематику.

1 коментар:

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...