понеділок, 19 березня 2012 р.

Хай славен буде у віках його безсмертний геній


       Є особистості, про які не скажеш інакше, тільки як: це — людина-держава. Вона завжди творить — своїми словами, вчинками. Вона створює навколо себе поле духовного життя. Вона є натхненником, лідером, її авторитет беззаперечний. Вона самодостатня й неспокійна, настійлива й творчо безперервна, працьовита й відкрита новаціям. Така людина завжди вірить у те, що робить, цурається фальші. Вона стабільна у своїх переконаннях, які, власне, і забезпечують її внутрішню державність.




         Саме такою особистістю і був Тарас Григорович Шевченко.
9 березня 2012 року до 198 річниці від дня народження українського художника, поета і прозаїка Т.Г. Шевченка у приміщенні Зміївської центральної бібліотеки було підготовлено і проведено мистецьку розвідку з використанням відео слайд експозиції «Хай славен буде у віках його безсмертний геній». На заході були присутні учні 8-9 класів та вчителі Зміївської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів (48 осіб). Бібліотекарі І категорії Світлана Підопригора та Валентина Максименко розповіли присутнім про дитячі роки поета, про роки навчання в Петербурзькій академії мистецтв та роки перебування в Новопетровському укріпленні. Матеріал був представлений у супроводі мультимедійної презентації, де більш детально розкрито найцікавіші сторінки життя поета. На закінчення присутні переглянули відеофільм «Заповіт», провідний бібліограф центральної бібліотеки Наталія Лещенко ознайомила учнів з постійно діючою книжково-ілюстративною виставкою «Великий син великого народу».

Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...