четвер, 4 липня 2013 р.

Презентація книги


Презентації книги М. Саяного «Поетична Зміївщина»
в рамках Всеукраїнського Шевченківського літературно-мистецького свята       
  «В сім’ї вольній, новій»

Зустріч з новою книгою – це подія,
зустріч з неординарними людьми – це свято.

21 травня 2013 року о 15.00 годині в Зміївській центральній бібліотеці відбулася  презентація книги М. Саяного «Поетична Зміївщина» в рамках Всеукраїнського Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій».


Запрошено 58 митців-аматорів Зміївщини та їх рідних серед них Ніна Супруненко місто Харків, Микола Побилян місто Харків, Юрій Доценко місто Донецьк, Оксана Пухонська місто Київ-Тернопіль. Запрошена Галина Підопригора, член правління Міжнародної спілки українських меценатів та підприємців і міжнародного парламенту жінок, Радник Міжнародної академії бізнесу (США),   віце-президент Всесвітньої ліги меценатів,  бізнес-леді світу, кавалера 34 орденів, титулів «Дама-лицар», «Богиня Європи», «Леді-місіонер світу», меценат, спонсор книги.
Оформлена розгорнута книжково-ілюстративна виставка «На вічнім шляху до Шевченка» з підрозділами «Кобзар – книга, що врятувала націю», «Кобзар, тебе своїм сучасником звемо», «Хай дух Шевченка об’єднає нас».
На столі в читальному залі на вишитому рушнику викладено коровай «Любіть книгу» та унікальне видання, «Заповіт» Т.Г. Шевченка, подароване бібліотеці  Харківським міським благодійним фондом Юрія Сапронова. Воно ілюстроване майже п’ятьмастами малюнками, начерками, офортами і іншими образотворчими роботами Т.Г. Шевченка. Також оформлена фотовиставка Петровської Г.М., тематичні папки з добірками краєзнавчо-літературних матеріалів.
На абонементі центральної бібліотеки оформлена виставка  під назвою «Рукам – робота, душі – свято». На ній представлені  творчі роботи бібліотечних працівників Петровської Г.М., Корольової Т.П., Адамович Л.О. та користувача бібліотеки Білих Л.Є. (вишивки, вироби з бісеру, витинанки, мереживо).
Захід супроводжується тематичними слайдами про життя і творчість поетів-аматорів Зміївщини на мультимедійній дошці та виступом вокального ансамблю «Чиста криниця» Лиманського будинку культури. Керівник І. Гермонюк.
Начальник відділу культури та туризму Зміївської державної адміністрації, Заслужений працівник культури України Жидков Григорій Тимофійович привітав присутніх зі святом та висловив вдячність всім тим, хто був задіяний в написанні та видавництві книги.
 Директор Зміївського краєзнавчого музею, Заслужений працівник культури України Саяний Михайло Іванович розповів, що довідник «Поетична Зміївщина» включає в себе біографії та поетичні доробки 58-и поетів, які народилися, проживали чи живуть на Зміївщині, поділився досвідом видавництва книги, як нелегко було знайти спонсора, а знайшовши ні в чому не було відмови.
Також виступила  голова творчого об’єднання талантів Зміївщини при Зміївській  центральній дитячій бібліотеці, завідуюча бібліотекою Петровська Галина Михайлівна. Виступили запрошені поети: Туманова Світлана Юхимівна, Малишко Інна Григорівна, Чулімова Євгенія Петрівна художній керівник Задонецького сільського клубу Пилипчук Валерій Лук’янович (попурі пісень на слова Безверхого С.Р.) та багато інших.
Отже, ми ще раз переконалися, що Зміївщина – воістину легендарна земля і не випадково, що така земля багата на таланти: поетів, музикантів, художників, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, майстрів пісенних скарбів рідного краю.  В результаті проведення подібного заходу у підростаючого покоління підвищився інтерес до краєзнавства, до історії, культури та духовності рідного краю. Записалося до бібліотеки 15 нових користувачів. Через засоби масової інформації: місцеве телебачення «Зміїв-Медіа» та «25 канал», газети «ЗОВ» та «Вісті Зміївщини» мешканці Змієва узнали більше про своїх земляків для яких поезія – особливий стан душі, який вміє тонко відгукнутися на людський біль, на добро, підняти до небес чи полонити словом людські серця. А ще - що в місті існує таке цікаве і затишне місце, як Зміївська центральна бібліотека.







Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...