неділю, 26 лютого 2023 р.

Борис Чичибабін

 

Сьогодні у Зміївській публічній бібліотеці відбулася година поетичного спілкування «Про саме головне в житті для мене…», присвячена 100-річчю від дня народження поета Бориса Чичибабіна.

На заході присутні ознайомилися з творчістю поета, дізналися подробиці його непростої біографії. Також у виконанні Валентини Максименко прослухали вірші, які завжди займали особливе місце у серці поета.

Борис Олексійович Чичибабін народився 9 січня 1923 року. Псевдонім «Чичибабін» був узятий на честь академіка Олексія Євгеновича Чичибабіна, видного вченого, який займається дослідженнями в галузі органічної хімії, свого двоюрідного діда по материнській лінії. 1946 року Бориса Чичібабіна було заарештовано і засуджено до п'яти років таборів. Чичибабіна цілком можна зарахувати до творчої плеяди «шістдесятників», його поезія в «самвидаві» мала великий попит серед творчої інтелігенції. Однак офіційне визнання поета сталося фактично в кінця його життя. Більшу частину життя прожив у Харкові, був одним із талановитих представників творчої інтелігенції міста у 1950 – 1980 роках.

Як у житті, так і в творчості Чичибабіна вирізняли відданість і вірність.

Помер Борис Чичибабін в грудні 1994 року, менш ніж місяць не доживши до свого 72-го дня народження.



Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...