середу, 4 грудня 2019 р.

Зустріч з юристом у Зміївській Центральній бібліотеці



Щорічно з 25 листопада до 10 грудня у різних регіонах України в рамках Всеукраїнської Акції «16 днів проти насильства» проводяться  різноманітні заходи, спрямовані на те, щоб привернути увагу суспільства до проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми, захисту прав дітей та жінок. Кампанія розпочалась 25 листопада у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок та триватиме до 10 грудня – Дня прав людини.
Акція в Зміївській Центральній бібліотеці розпочалась зі створення книжкової виставки «Ми всі різні, але у нас у всіх рівні права», на якій розміщена інформація «Захисти дітей та їхнє майбутнє», «Мовчати не треба», «Жінки, мир, безпека», «Булінг», «Як протидіяти домашньому насильству», «Насильство, можна подолати» та буклети з номерами телефонів гарячої лінії.
4 грудня 2019 року на зустріч  з учнями 10-А класу (кл. кер. Чмир О.Я.)  Зміївської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені І.Вовка був запрошений Десятник Олег Євгенович, начальник відділу Зміївського бюро правової допомоги. Діалог був про профілактику жорстокої поведінки, непорозуміння в сім’ї, адже насилля не завжди можна побачити, бо в більшості воно приховане від інших під страхом або почуття сорому. Кожен з нас має сказати «Ні» насильству у власній родині. Адже сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.
Учасники заходу більше дізналися про булінг, його види та наслідки. Термін «булінг» - визначається як утиск, дискримінація, цькування, форма насильства у вигляді травлі, бойкоту, насмішок, дезінформації, псування особистих речей, фізичній розправі, тощо.  Разом розібрали схему булінгу та відповідальність за вчинення дій, які чинять моральний, матеріальний чи психологічний тиск.
На заході переглянули відеоролик, де на прикладі молодої людини, який відбуває термін у виправній колонії, надає рекомендації одноліткам із власного досвіду. Він у своєму житті зробив тяжкий вчинок за який зараз несе відповідальність і радить не робити тих помилок, які вчинив сам та не псувати собі життя. Адже воно прекрасне і дається кожному лише один раз і ніхто на має права його у нього відбирати.
На закінчення бібліотекар І кат. читального залу Максименко Валентина зробила огляд книжкової виставки. Захід пройшов цікаво, змістовно і засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.







Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...