четвер, 23 березня 2017 р.

Творча зустріч поетів Зміївщини

Рядок за рядком, рима за римою — немов течія народжується вірш. І все залежить від настрою, натхнення і просто бажання написати черговий римований твір. Він має право на існування, хоча в ньому інколи і зустрічається така собі «кульгава» рима,  або й взагалі «білий вірш». Але вони відверті та душевні, вони — простір автора, його внутрішній світ, його душа.
21 березня в районному Будинку культури відбулася творча зустріч поетів та письменників. Керівник творчого об’єднання талантів Зміївщини Галина Петровська зібрала їх разом, щоб, по-перше, відзначити Всесвітній день поезії, і по-друге, щоб вони мали змогу поділитися із шанувальниками та колегами по перу своїми творами.
Близько двох годин зі сцени лунали вірші, проза, пісні різної тематики. Людмила Кімнатна, Тетяна Суза, Дмитро Кальченко, Володимир Чуприна, Оксана Голубнича, Євгенія Чулимова, Інна Малишко, Станіслав - Борисов (Скрипай-Зарічнйй), Людмила Чередниченко, Ольга Корнієнко, Олександр Приймак,
Аліна Чернуха радували своїми творами. Дехто з них на творчій ниві досяг неабияких висот — видав збірки своїх творів. А дехто ще новачок у цій справі.
Відверто кажучи, підготовка до свята була ретельна та відповідальна. Разом із творчими об’єднаннями «Поетична світлиця» при Зміївській центральній дитячій бібліотеці та «Петичне рандеву» при Слобожанській бібліотеці, у програму заходу було максимально зібрано поетів та прозаїків. Галина Петровська розповідала глядачам про кожного з них. А працівник Зміївської міської бібліотеки для дорослих Любов Хомік підготувала слайд-шоу про наших талановитих земляків.  Цього дня один з авторів, Олександр Лисак, не маючи змоги бути присутнім на святі, передав дитячій бібліотеці дві свої збірочки віршів — «Синдром фантомного бою» та «Міжнародна поетична премія». Крім того, народний фольклорний гурт «Калинонька» Лиманського Будинку культури подарували Галині Михайлівні віник-оберіг.

Час сплинув швидко, а настрій і творча атмосфера, що панували у залі протягом усього творчого вечора, надового залишилися у душах. Сподіваймося, такого роду захід невдовзі знову збере прихильників поезії та прози.




Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...