пʼятницю, 29 листопада 2019 р.

Людина – світ, а ми у ньому - діти


Люди, добрішими будьте до квітки, куща і пташини.
Люди, добрішими будьте до жаби, мурашки, щеняти.
Люди, добрішими будьте до матері, батька, людини.
Лиш добротою ми зможемо змучений світ врятувати.
Славу життю випромінює кожна істота,
Кожна клітинка цеглинкою в мудру будівлю кладеться.
Все гармонійно поєднує матір одвічна природа.
Все в ній живе-навіть те, що нерушним здається.
Слухайте чуйно мелодії лісу і поля,
Музику гір і морів, водоспаду й краплинки.
Люди, нехай вбереже нас всепам'ятна доля
Від скороспілої дії і від непоправності вчинків.
Ці слова прозвучали на заході «Людина – світ, а ми у ньому - діти» в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля», який пройшов 29 листопада 2019 року у Костянтівській філії КЗ «Борівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені С. Закори». Кожного дня вчителі розповідають дітям про людські чесноти, доброзичливе ставлення один до одного.
Працівники школи Марченко Олена Іванівна підготувала електронну презентацію «Стоп-насиллю!», де розповіла про права і обов’язки дитини у суспільстві, а Іванова Тетяна Леонідівна відповіла на запитання дітей та дорослих.
Завідуюча клубом Черкашина Лілія Вікторівна організувала прослуховування записів християнських пісень у виконанні Світлани Копилової. Особливо всім запам’яталася пісня-притча про запального юнака, який вбивав цвяхи в стовбур дерева кожного разу коли гнівався. Потім батько запропонував йому витягти всі цвяхи і подивитися на цей стовбур. Юнак зрозумів, що і словами можна ранити серце людини.
На закінчення заходу завідувачка Костянтівською сільською бібліотекою Дроботенко Ольга Миколаївна зробила огляд книжкової виставки «Ні – насиллю!». Серед книг правознавчої направленності тут знайшли місце книги українських письменників Марії Матіос «Солодка Даруся», «Інтернат» Сергія Жадана, «Відвага і страх» Олі Гнатюк, «Терра інклюзія 2018» та ін.
Школярі до цього заходу намалювали плакати, де відтворили всі свої думки по цій темі.
У школі є живий куточок, де живуть морські свинки, папуги, кішка Мурка. Діти доглядають за ними, годують, прибирають, піклуються про них. Адже добрі діла починаються з малого, з любові до братів наших менших.

Рижкова Анастасія
 (випускниця школи, нині студентка педагогічного коледжу) 


Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...