неділю, 17 листопада 2019 р.

Кіноперегляд у бібліотеці




У Зміївській центральній бібліотеці відбувся кіноперегляд в рамках проекту «Кіноперегляди у бібліотеці»
Цього разу, 15 листопада, переглядали  художній фільм “Ні пуху, ні пера” (1973) за мотивами мисливських оповідань Остап Вишня.  
Немає, мабуть, такого куточка в Україні, де б не чули імені Остапа Вишні, його веселих усмішок, іскрометних гуморесок, гострих фейлетонів і сатиричних памфлетів. Адже Остап Вишня є неперевершеним майстром сміху.
У продовж життя написав близько двох з половиною тисяч творів. Започаткував у літературі новий жанр – усмішку (різновид гумористичного оповідання, у якому оповідь про події була короткою, точною, дотепною і доброю).
І сьогодні на теренах пострадянської літератури не знайдеш письменника з гострішим словом чи дотепнішими історіями.
А ще він полюбляв полювання та рибальство. В нього було багато друзів, а в компанію на полювання письменник брав М. Рильського, П. Дорошка. Дуже любив ліс, природу, звірів. На полювання їхав з девізом « Хай живуть зайці!». Майже ніколи не приносив здобичі. А скільки пригод траплялося під час полювання.
Не пропускав нагоди побувати десь у глибинці. Часто бував у Змієві та навколишніх селах. В Змієві жила його сестра Кулікова Наталія Михайлівна, разом з чоловіком вони працювали вчителями в Зміївській школі. Тому частенько він провідував сестру. Його пригоди можна прочитати в оповіданні «Лебідь», які відбувалися в Коропових Хуторах. Також про Зміївщину він писав  у «Сільських усмішках» в результаті поїздки в 1923 році в Пасіки, «На перший приз» про Таранівську школу, Велику Гомільшу та деякі інші.
Гуморески Вишні мали магічний вплив. Всі відчували, що це не пустопорожній сміх, а соціально значущий.

І якщо вам буде сумно, або у вас якісь негаразди – читайте Остапа Вишню. Приходьте в бібліотеку, виберіть щось із його творів - і, на життя ви вже будете дивитися по іншому, з позитивом.


Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...