суботу, 20 квітня 2019 р.

Чорнобилю немає забуття

 

Незабаром сумна дата – 33 річниця як стався вибух на 4 енергоблоці Чорнобильської АЕС. Аварія, яка отримала визначення, як найбільша в світі техногенна катастрофа. Із 190 тонн ядерного палива майже 90 відсотків потрапили в атмосферу. Значна територія України була забруднена радіоактивним пилом.
18 квітня 2019 року у Зміївській центральній бібліотеці було проведено зустріч ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС з головними спеціалістами району «Чорнобилю немає забуття». Захід проходив в рамках засідань любительського об’єднання «Пам’ять».
Цього дня ми віддаємо шану тим, хто брав безпосередньо участь у ліквідації наслідків аварії на атомній електростанції, і тим, хто був змушений залишити рідні домівки, та переїхати на більш небезпечні території – евакуйованим та переселенцям – і усім тим, кого торкнулася ця страшна біда. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи.
На зустріч були запрошені представники районних структур і організацій, які опікуються питаннями чорнобильців:
- Лисак Михайло Петрович – головний лікар районної лікарні;
- Черкашина Валентина Миколаївна – сімейний лікар;
- Настенко Любов Григорівна - спеціаліст відділу праці і соціального захисту;
- Ковчужна Ірина Михайлівна – заступник начальника відділу обслуговування громадян Зміївського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області;
- Подопригора Тетяна Федорівна – начальник відділу призначення грошових виплат і компенсацій всіх видів соціальної допомоги.
Спеціалісти надали кваліфіковану консультацію з питань медичного обслуговування ліквідаторів та переселенців, з питань нарахування пенсії, соціального захисту та обміну посвідчень чорнобильців, також відповіли на численні питання ліквідаторів.
На закінчення бібліограф Лещенко Наталія зробила огляд книжкової виставки «Чорнобилю немає забуття». Тут знайшли місце книги, альбоми, газетно-журнальний матеріал де розповідається про Чорнобильську станцію, етапи ліквідації наслідків аварії, евакуацію із зони відчуження. Також тематичні папки – де зберігається матеріал ще з 1988 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Canva: як створити електронну книгу Canva: як створити електронну книгу Приєднуйтесь! T elegram: https://t.me/pakhomovaeducation FB: http...