четвер, 30 березня 2017 р.

«Найкращий читач – 2017»





28 березня в Зміївській дитячій бібліотеці пройшов ІІ тур Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач – 2017». Метою цього конкурсу є популяризація книги та читання підтримка й розвиток інтересу до історії рідного краю, культурних традицій. Книга, незважаючи на високі новітні технології, завжди залишиться хорошим другом, читання - даруватиме радість і приємні миті, наснагу до пізнання нового і непізнаного книги вчать, виховують, з ними можна подорожувати, мріяти, уявляти, проживати інші життя, а своє множити у тисячі разів. Книги відкривають нам нові світи, нові горизонти, нові враження та переживання.

Слід нагадати, що конкурс проводиться з 1 лютого до 15 квітня та складається з трьох етапів, кожний з яких — це творче змагання, під час якого учасники розповідають про свого улюбленого літературного героя або прочитану книгу, що не вивчається за шкільною програмою.

Перший етап тривав з лютого по березень і проходив він в усіх шкільних, дитячих та сільських бібліотеках. Кращі учасники продовжили боротьбу вже у другому — районному етапі, після якого переможці (їх може бути два чи три) продовжать боротьбу далі. На обласному ж етапі журі визначатиме двох переможців (по одному з 6 і 7 класів), які наберуть найвищу кількість балів. Вони отримують звання «Найкращий читач України 2017» і будуть запрошені до участі в інших заходах, а також у Фестивалі дитячого читання «Книгоманія» (м. Львів). До речі, урочиста церемонія нагородження переможців та дипломантів обласного етапу із врученням дипломів та призів відбудеться на III Обласному патріотичному форумі в жовтні у м. Харкові.

Тож, 28 березня 16 учасників — учнів 6-7-х класів з десяти населених пунктів району розповідали про улюблених авторів, оповідань, книжок. Координатором заходу виступила бібліотекар І категорії дитячої бібліотеки Людмила Долініна.

До речі, кожна розповідь про улюблену книгу конкурсантів заслуговувала на увагу. Діти досить ретельно готувалися, хоча дехто й дуже хвилювався.

Лауреатами конкурсу стали:

1. Майборода Анастасія – учениця 7-А класу Зміївського ліцею №1 ім. З.К.Слюсаренка в номінації «Краща е-презентація»

2. Баспалько Дар’я – учениця 7класу Зідьківської ЗОШ І-ІІІ ст. в номінації «Творчий підхід»


3. Коротун Вікторія – учениця 6-А класу Зміївської ЗОШ №2 І-ІІІ ст. в номінації «Артистизм»

Право представляти Зміївський район на третьому, обласному етапі конкурсу будуть

1. Запара Катерина – учениця 6 класу Соколівської ЗОШ І-ІІІ ст.

2. Касьянов Богдан – учень 7 класу Соколівської ЗОШ І-ІІІ ст..

3. Гавриш Олексійучень 6 класу Чемужівської ЗОШ І-ІІІ ст.
















































Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...