пʼятниця, 20 січня 2023 р.

Соборній Україні слава нині і повік!

 

Щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності, нагадуючи всьому світу про єдність українського народу. Звісно, долучилася до свята і Зміївська публічна бібліотека. Працівники бібліотеки оформили книжкову виставку «Соборній Україні слава нині і повік!», присвячену єдності українців та історії нашої державності. На виставці представлена література, яка висвітлює тернистий шлях України до соборності та процеси державотворення і формування території української незалежної держави.

Виставка має за мету поглибити знання користувачів про історію творення української державності, познайомити з видатними історичними постатями, які виборювали незалежність та соборність України. Запрошуємо всіх, кому не байдужа історія нашої Батьківщини, ознайомитися з цікавою книжковою виставкою!


                    

 

Що таке соборність? Це духовне єднання всіх територій, які історично належали українському народові, єдність і цілісність загальної території України, недоторканність її кордонів. Також соборність означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ як вільну, суверенну, демократичну, правову й соціальну.


В Чемужівській сільській бібліотеці-філії 19 січня відбувся захід . Онлайн передивилися фільм про Соборну Україну, ознайомилися з історичними матеріалами визначної події 1919 року, розглянули літературу. Валентина Петрівна Двигун розповіла про людяність українців.

Пишаймося, що ми Українці!

    

Сьогодні, в умовах повномасштабного російського вторгнення, День Соборності має особливе значення. Він вкотре нагадує всім українцям, що тільки об'єднавши наші зусилля, ми зможемо здолати всі проблеми та впоратися з будь-яким викликами.

До Дня Соборності України в Зміївській міській бібліотеці-філії оформлено книжкову виставку «Соборна мати – Україна, одна на всіх як оберіг» та проведено історичну годину.  


    





Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одноі частини єдиноі Украіни ...

Здійснились віковічні мріі, якими жили і за які умирали кращі сини Украіни. Однині є єдина незалежна Украіна.

21 січня Бірківська сільська бібліотека-філія до цієї події підготувала тематичну книжково-документальну виставку.



        


Щороку 22 січня  Україна відзначає День Соборності, нагадуючи всьому світу про єдність українського народу. 
20 січня Зідьківська селищна бібліотека - філія підготувала книжкову виставку "День Соборності України"


22 січня Україна відзначає важливе для держави свято - День Соборності України.
21 січня Таранівська сільська бібліотека - філія підготувала книжкову виставку "Україна - наша держава".



Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...