четвер, 11 листопада 2021 р.

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва

http://


Культура та мистецтво є основою розвитку народу, нації, незримою силою, формуючою унікальну особистість кожної людини.
Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначається щорічно 9 листопада, згідно з Указом Президента № 717/2013 від 30.12.2013 «Про додаткові заходи щодо державної підтримки культури та мистецтва в Україні». Свято засновано з метою відзначити вагомий вклад творчих особистостей у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність.
З нагоди свята працівники Зміївської публічної бібліотека підготували увазі відвідувачів книжкову виставку «Відданість культурі краю», на якій представлені видання, що знайомлять із культурно-мистецькою Україною. Тут також можна ознайомитися з публікаціями про видатних земляків, митців, музичні колективи, народних майстрів, самодіяльні аматорські колективи Зміївщини.
Вітаємо зі святом всіх тих, хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу! Бажаємо здоров’я, успіхів у професійній діяльності, невичерпної енергії, незгасаючого прагнення до самовдосконалення, творчого натхнення та щастя.









Костянтівська сільська бібліотека-філія КЗ "Зміївська публічна бібліотека". До Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва виставка картин, намальованих завідувачем місцевого сільського клубу Черкашиною Л.В. та її родиною.

















Історія наша у фотографіях, спогадах. 9 листопада на Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва в Чемужівській сільській бібліотеці-філії "КЗ Зміївська публічна бібліотека" відбулася зустріч з людиною, яка є свідком культури, звичаїв, відродження та збереження традицій села. Лещенко Тамара Петрівна є одним з перших учасником в Народному фольклорному колективу Журавка. Щирий уклін людям, які вміють зберігати та передавати свої таланти молоді.





«Мово моя вишивана» називався захід, проведений у Зміївській дитячій бібліотеці-філії 9 листопада 2021, до Дня української писемності та мови. На заході були присутні члени Літературної студії Зміївського ліцею ім. З. К. Слюсаренка (керівник Цимбаліст М. М. ). Літературно – музична композиція та вікторина відбулась в рамках Плану спільної роботи з КЗ «Зміївський ліцей», відділом поліції, Зміївською міською радою щодо профілактики негативних явищ серед дітей.













































Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...