четвер, 23 квітня 2015 р.

Комунальний заклад "Зміївська ЦБС"


Біль Чорнобиля з роками не зникає...

23 квітня 2015 року у приміщення Комунального закладу «Зміївська ЦБС» було проведено годину пам’яті «Біль Чорнобиля з роками не зникає...» в рамках засідання любительського об’єднання «Пам'ять». Бібліотекар читального залу Максименко Валентина разом з керівником об’єднання, Адамович Людмилою Олександрівною розповіли про цю страшну трагедію.


У кожного часу – свої герої. Але цього разу ворог був невідчутним і невидимим. Він підступний, безжалісний та смертельно небезпечний. Чорнобиль… Зараз це слово знає увесь світ. Чорнобиль – це страждання й трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять. Чорнобиль... Чорна страшна та нестерпна біль, яка торкнулася своєю вбивчою рукою всіх хто став на боротьбу з радіацією. Минули роки. Нехай ніколи не буде нового лиха й нового Чорнобиля. Це залежить від нас з вами, від нашої відповідальності й нашого бажання завжди й у всьому залишатися Людиною. Катастрофа на Чорнобильській АЕС – чому вона відбулася та які для нас її наслідки?    Саме ці питання розкривались на засіданні. Для зміївських ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС лунали слова вдячності в піснях та віршах. Чорнобильці розповіли про ті страшні дні та згадали своїх друзів-чорнобильців, яких вже немає поруч з нами. Ми повинні назавжди запамятати цю страшну трагедію щоб в жодному разі це жахіття не повторилося знову. На закінчення зустрічі  Валентина Максименко зробила  огляд книжкової виставки «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам'ять».








Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...