пʼятницю, 15 листопада 2013 р.


Не підлягає забуттю
10-го листопада Україна вшановує ветеранів та пенсіонерів Міністерства внутрішніх справ. Цей день колись відзначали як професійне свято правоохоронців – День радянської міліції. 11 листопада у Зміївській центральній бібліотеці відбулась зустріч колишніх правоохоронців з вдовою генерал-майора Івана Покуса. Він – легендарна фігура в МВС, 20 років очолював обласне управління міліції.


У 60-ті і 70-ті роки минулого століття брав активну участь в організації діяльності руху добровільних народних дружин (ДНД) та їх штабів.
Багато зробив І. І. Покус для облаштування районних відділів внутрішніх справ. Нові будівлі РВВС з’явились в 19 сільських районах і в більшості районів Харкова.
Для співробітників ОВС були побудовані житлові будинки і база відпочинку, спортивний комплекс «Динамо», реконструйований дитячий оздоровчий табір «Лісова казка». І. І. Покус був ініціатором  будівництва санаторію МВС України в Миргороді на Полтавщині. В період перебування І. І. Покуса на посаді начальника УВС у Харківській області був відкритий Музей міліції (1972 р.).
Не маловажливою доброю справою Покуса є також створений ним Учбово-виробничий центр (соціальної, трудової і професійної реабілітації інвалідів) «Біатрон-3», котрий, як і за життя його засновника, продовжує дарувати надію, друзів, життєвий шлях десяткам наших знедолених земляків.












Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...