середу, 25 листопада 2015 р.

Бібліотеки допомагають у працевлаштуванні

24 листопада 2015 року у приміщенні Зміївського Районного Центру Зайнятості відбувся тренінг «Працевлаштування та трудові ресурси в бібліотеках» в рамках програми «Бібліоміст», за підтрики Української ініціативи з Підвищення Впевненості (UCBI), що фінансується Агенством США міжнародного розвитку (USAID). Тренінг було проведено на прохання центру зайнятості головним методистом Регіонального тренінгового центру Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Грачовою Наталією Миколаївною спільно із Комунальним закладом «Зміївська централізована бібліотечна система».
 Партнерство між центрами зайнятості та бібліотеками є дуже корисним. Це співробітництво спрямоване на розширення доступу громадян до послуг з працевлаштування. Саме бібліотеки зараз надають безкоштовий доступ до Інтернету, який можна використати для пошуку вакантних місць через численні сайти, що сприяє підвищенню конкурентоспроможності членів громади на ринку праці.
Спеціаліст ЗРЦЗ Джокленко Любов Олександрівна проінформувала присутніх щодо послуг центру зайнятості, умов перебування на обліку, можливостей навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації.
 Слухачів було 20 осіб. Це безробітні як місцеві жителі так і внутрішньо переміщені особи та демобілізовані із АТО.
На тренінгу були розглянуті такі питання:
- Сучасний механізм пошуку роботи
 - Використання сайтів та онлайн-сервісів для працевлаштування
 - Джерела пошуку вакансій
- Особливості складання резюме
 - Складання супровідного листа
 - Проведення співбесіди з роботодавцем
- Шахрайство при пошуку роботи та багато іншого.
Сподіваємось, що знання та навички, отримані слухачами в ході тренінгів допоможуть прискорити пошук роботи





  Canva: як створити електронну книгу Canva: як створити електронну книгу Приєднуйтесь! T elegram: https://t.me/pakhomovaeducation FB: http...