неділю, 1 березня 2015 р.

Вахта пам'яті

Зміївська центральна бібліотека

«Діти війни – дітям сучасності»

Роки... Скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам'яті світлі імена тих, хто віддав своє життя за незалежність нашої Вітчизни. 26 лютого 2015 року у приміщенні Зміївської центральної дитячої бібліотеки відбулася зустріч учнів 8 класу (класний керівник Цильова Зоя Юріївна) Зміївського ліцею №1 з дітьми Великої Вітчизняної війни «Діти війни – дітям сучасності». Ця зустріч є початком циклу заходів  Вахти пам’яті «Нехай пам'ятають живі, нехай знають нащадки»  в рамках 70-річчя Перемоги над фашизмом. Зустріч організували працівники центральної та дитячої бібліотеки за підтримки Зміївської організації ветеранів та Зміївського районного управління юстиції.



Спілкування представників старшого покоління - Комишанченко Ніоніли Миколаївни та Симоненко Лідії Яківни із школярами мало виховний характер, адже діти війни вчили старшокласників любити свою батьківщину і бути патріотами.  Сценарій заходу був підготовлений на основі місцевого матеріалу воєнного часу.  Діти дізналися про окупацію Змієва, про бої під Таранівкою та Соколово, про партизанські загони, які були сформовані на території Зміївщини. Протягом зустрічі були показані документальні фільми про війну та використали кадри з художнього фільму «Соколово», який знімався у 1975 році на території Зміївщини. Працівники дитячої бібліотеки підготували  книжкову виставку «Догами безсмертних подій»

Немає коментарів:

Дописати коментар

День Соборності України

День Соборності України – це свято, яке щорічно святкують 22 січня. До цієї урочистої події Зідьківська селищна бібліотека-філія підготувал...